Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής (5/11/2013): ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ!

Μόλις σήμερα ενημερωθήκαμε, με σχετικό άρθρο στο energypress.gr, σχετικά με το ανωτέρω εκδοθέν άνω του ενός μηνός πριν, δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί ρύθμισης της αγοράς ενέργειας, εντός της Ε.Ε.
Στο δελτίο τύπου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στην συμβουλευτική που παρέχει στις κυβερνήσεις των κρατών μελών, για την διασφάλιση της ομαλότητας στην αγορά ενέργειας, φιλοξενώντας δηλώσεις του ίδιου του Επιτρόπου Ενέργειας, Günther Oettinger.

Καθώς το ενημερωτικό της Κομισιόν αναφέρεται στις πολιτικές στήριξης των ΑΠΕ εντός Ε.Ε., καταγράφει τις βέλτιστες πρακτικές εντός της Ε.Ε. βάσει των οποίων θα πρέπει να κινούνται οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, που σκοπεύουν να αναμορφώσουν το πλαίσιο στήριξης ΑΠΕ που διέπει κάθε κράτος. 
Μεταξύ αυτών, αναφέρει:
  • Governments must avoid unannounced or retroactive scheme changes. Investors' legitimate expectations concerning the returns on existing investments must be respected. 
     
  • "Οι κυβερνήσεις πρέπει να αποφεύγουν μη εξαγγελθείσες ή/και αναδρομικές αλλαγές πλάνων (συμβάσεων). Οι νόμιμες προσδοκίες των επενδυτών αναφορικά με την απόδοση υλοποιηθεισών επενδύσεων οφείλεται να είναι σεβαστές." (ελεύθερη απόδοση του συντάκτη)
 Την ίδια στιγμή δηλαδή, που γίνονται οι διεργασίες για το επονομαζόμενο με την βλαχοπρωτευουσιάνικη ονομασία "νιού ντήλ", υπό τις ευλογίες μάλιστα του Έτινγκερ - όπως μας ενημερώνουν στο energypress, ο ίδιος ο Oettinger ένα μήνα πριν έχει καταστήσει τα δημοσιεύματα αυτά αναληθή και προ-διαψεύδει, τις πηγές που διακινούν τις σχετικές πληροφορίες.

Όταν λοιπόν η ίδια η Κομισιόν σας λέει ξεκάθαρα ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, για ποιο κούρεμα των συμβάσεων (εντάξει "new deal" - είπαμε) μας μιλάτε κύριοι ιθύνοντες;

Κοιτάχτε εκεί να δείτε τι θα κάνετε με τις κομπίνες της ΔΕΗ με το λιγνιτικό κόστος που γίνονται εις βάρος των καταναλωτών και των παραγωγών, και μετά ελάτε να κουβεντιάσουμε.

Στο μεταξύ, το άρθρο του energypress, το οποίο στάθηκε αφορμή για την παρούσα ανάρτηση, αναφέρεται στις συντονισμένες κινήσεις που κάνουν πανευρωπαϊκά κάποια δικηγορικά γραφεία για λογαριασμό πελατών τους, και την ήδη ύπαρξη δεδικασμένου, έναντι αναδρομικών κουρεμάτων σε υφιστάμενες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου